Maarten stopt bij RTV Utrecht

Twitteraars en Facebookers hadden de primeur en vanavond heb ik het ook aan de kijkers van RTV Utrecht verteld: ik heb een nieuwe baan. Op 1 oktober begin ik als presentator van Telegraaf TV. De krant maakt voor haar website dagelijks meerdere nieuwsbulletins en filmpjes met financieel nieuws, sportnieuws en dingen uit de Privé-sfeer. Mooie spulletjes en grote plannen hadden ze al, en nu hebben ze ook een vast, mannelijk gezicht.

Deze week is het 13 jaar geleden dat ik bij Radio M begon. Als jongetje van 20 kwam ik op een kleine radioredactie in Zeist binnen als berichtenschrijvertje. Ik mocht overal aan ruiken: planning, verslaggeving, bureauredactie. Later fuseerde Radio M met Kanaal 9 en werd RTV Utrecht geboren. Ik verhuisde als redacteur slash nieuwslezer mee naar Utrecht, en eind 2007 mocht ik U Vandaag gaan doen. Een heerlijk programma met serieus nieuws en knipogen, achtergronden en gasten variërend van Aleid Wolfsen tot  Marijke Helwegen en van Mark Rutte tot prins Carnaval (soms zelfs in één uitzending). Geen dag hetzelfde.

De vermiste broertjes Ruben en Julian, de dijkverschuiving in Wilnis, de asbestaffaire in Kanaleneiland, de moord op Ilona Németh… Utrecht is bepaald geen saaie provincie. Toch merkte ik dit jaar dat de tijd rijp was om eens verder te kijken dan mijn Utrechtse neus lang is. De verhalen over voedselbanken, asiels, oliebollentesten en zendmasten die kerstboom worden ken ik nu… maar hoe smaakt de wijde wereld? Ik kreeg een vacature van De Telegraaf doorgestuurd en daarna ging het snel. Via een screentest, een gesprek op de redactie in Amsterdam en wat telefoontjes over en weer waren we eruit: op 1 oktober beginnen!

De inkt is droog, het afscheid gepland. Op vrijdag 27 september presenteer ik mijn laatste U Vandaag, en daarna is De Telegraaf aan de beurt. Het wordt schouders eronder, regelmatig vroeg op, de A2 op en neer en me bewijzen, maar ik ga ervoor. En als je me straks een beetje extra ziet glimmen bij een bericht over iets Utrechts, dan kan dat kloppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *