TOTAL TOUCH – This way (album)

JAAR: 1999
LAND: Nederland
STATUS: dubbel platina (200.000)
AAN: BMG Nederland

Total Touch heb ik eigenlijk nooit zo goed begrepen. Was het een duo, bestaande uit Trijntje Oosterhuis op het podium en broer Tjeerd achter de schermen? Of was het een groep waarvan de samenstelling verder regelmatig wisselde? En wat maakten ze eigenlijk voor muziek? Dance, funk, r&b, soul? Het is duidelijk. Total Touch liet zich niet zo makkelijk in een hokje stoppen, maar dat had geen invloed op het grote succes. Zeven top 40-hits, drie Alarmschijven, drie TMF Awards… en meerdere gouden en platina platen.

Het begint allemaal eind jaren ’80 al, als Trijntje en Tjeerd de groep samen oprichten. In 1992 komen ze ver in de Grote Prijs van Nederland. Toch zal het nog drie jaar duren voor BMG de twee een contract aanbiedt. De maatschappij heeft het goed gezien, want de debuutsingle Touch me there die in 1996 verschijnt, schopt het tot nummer 14 in de Top 40. Van het eerste album Total Touch verschijnen verder nog Somebody else’s lover (#3, hun grootste hit), One moment your mind en Standin’ strong, together! Het groeit uit tot één van de meest succesvolle Nederlandse debuutalbums ooit.

gptotaltouchNa een pauze verschijnt in 1998 het tweede album This way. Met dank aan de eerste, sterke single I’ll say goodbye klimt de plaat in no time naar de eerste plaats in de albumcharts. De opvolger Love me in slow motion wordt uitgeroepen tot Alarmschijf, maar haalt de top 20 niet. De derde single van het album, Forgive – Won’t forget blijft in mei 1999 hangen in de Tipparade en dan is de koek op. In die maand is het toch feest op het kantoor van BMG, als deze award wordt uitgepakt. Voor de fijnproevers: de penning van de NVPI en de lijst zijn beide zilverkleurig. Daarmee is het qua ontwerp een broertje van deze (gouden) award van Henk Westbroek.

Anno 2013 is Trijntje Oosterhuis vooral druk met The Voice Of Holland, en ze heeft net een duet uitgebracht met Marco Borsato, getiteld Ik zou het zo weer overdoen. Sinds een aantal maanden heeft ze een relatie met de broer van een mede-Total Touch-zangeres: Trijntje gaat met Alvin, de tweelingbroer van Berget Lewis. Die is nu solo succesvol, maar begon als achtergrondzangeres bij Total Touch.

Dit bericht is geplaatst in awards. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *