TANITA TIKARAM – Ancient heart (album)

JAAR: 1990
LAND: Nederland
STATUS: platina (100.000)
AAN: WEA Records (platenmaatschappij)

Het is 1988 als Nederland kennismaakt met het bijzondere, volwassen stemgeluid van een nog jonge, Britse zangeres. Tanita Tikaram, met een Indische vader en een Maleisische moeder, is nog geen 20 jaar als Good Tradition binnenkomt in de Tipparade. Met de opvolger Twist In My Sobriety is het pas echt raak: de ‘draai in mijn nuchterheid’ komt op de 23e plaats van de Top 40 terecht.

gptinitatikaramVooral laatstgenoemde single wordt in veel landen een echte klassieker, ook in Nederland. Twist In My Sobriety heeft bijvoorbeeld sinds de allereerste Top 2000 van NPO Radio 2 in 1999 elk jaar in die lijst gestaan. De single stuwt de verkoop van Tanita’s debuutalbum Ancient Heart naar ongekende hoogten. Begin 1990 zijn er meer dan 100.000 exemplaren van verkocht, goed voor een platina plaat.

Op hetzelfde moment heeft de in Duitsland geboren zangeres nog één hitje, We Almost Got It Together. Tikaram is daarna nooit meer in de hitlijsten gesignaleerd, en ook niet meer zoveel in de publiciteit. Haar laatste wapenfeit is het album Sentimental uit 2005.

Dit bericht is geplaatst in awards. Bookmark de permalink.