RENE FROGER – Midnight man (album)

JAAR: 1990
LAND: Nederland/België/Luxemburg
STATUS: goud (50.000)
AAN: Bert van Vorselen

Geen idee wie Bert van Vorselen is en waarom hij deze gouden plaat van René Froger heeft weggedaan. De reden kan in elk geval niet zijn dat Midnight man een flutplaat was. Integendeel. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het derde studio-album van de Amsterdammer uit 1990 zijn definitieve doorbraak betekende. Toegegeven, Froger was op dat moment allang geen onbekende meer.

gpfrogerIn 1988 had hij zijn eerste Top 40-hit met Winter in America en een  jaar later eindigde zijn tweede hit zelfs op nummer 1: Alles kan een mens gelukkig maken, samen met Het Goede Doel. Maar pas met Midnight man zou blijken dat Froger een blijvertje was, want de singles Just say hello (Alarmschijf) en Nobody else van deze plaat deden het eveneens uitstekend.

Een lange reeks Engelstalige hits volgde, tot de fut er eind jaren ’90 een beetje uit was. Tussen 1997 en 2006 had René maar twee Top 40-hits, te weten Crazy way about you en She… A song for Máxima. Pas in 2006, met de overschakeling naar het Nederlands, kwamen de hitnoteringen weer op gang.

Dat het Nederlands publiek Froger graag in het Nederlands bezig ziet bleek afgelopen maand ook weer in de Arena, waar voor de tiende keer een reeks Toppers-concerten werd gehouden. René Froger is de enige zanger die alle edities heeft  meegemaakt – en daarmee de opper-Topper.

Dit bericht is geplaatst in awards. Bookmark de permalink.