PARTY ANIMALS – Aquarius (single)

JAAR: 1996
LAND: Nederland
STATUS: goud (50.000)
AAN: Edel/Roadrunner Benelux

gppartyanimalsMet je eerste single een nummer 1-hit scoren is geen makkelijke opgave. Opnieuw de top bereiken met een opvolger is extreem moeilijk. Dus hoe knap is het als je je eerste drie singles bovenaan de Top 40 weet te krijgen? De Party Animals presteren het halverwege de jaren ’90 met Have You Ever Been Mellow, Hava Naquila en Aquarius. De gabbers profiteren optimaal van de happy-hardcorerage die op dat moment in ons land heerst.

Aquarius was gebaseerd op het openingsnummer uit de musical Hair uit de jaren ’60 en was afkomstig van het album Good Vibrations. De cover staat relatief kort in de hitlijsten, maar wordt toch al snel bekroond met goud en platina. Dit exemplaar is aangeboden aan de platenmaatschappij en wordt in januari geveild als platenmaatschappij CNR verhuist. Meer dan 150 awards van CNR en Roadrunner komen onder de hamer.

Na de drie nummer 1-hits volgen nog vijf ‘gewone’ hits en in 1998 is de rage voorbij. De groep valt uit elkaar en stopt met optreden. Enkele jaren later maken de hakkers een comeback, net als veel andere acts uit de jaren ’90. Je kunt de Party Animals nog steeds tegenkomen op feestjes, al zijn het niet meer de oorspronkelijke gabbers: de groep versleet tot nu toe niet minder dan 17 leden.

Dit bericht is geplaatst in awards. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *