LEE TOWERS – Country roads (album)

JAAR: 2000
LAND: Nederland
STATUS: goud (50.000)
AAN: Wiebe Hartog

De man met de elleboog, de koning van Ahoy, het gezicht van Rotterdam. Lee Towers kan hier natuurlijk niet ontbreken. In 1975 breekt hij door bij Willem Duys op televisie, die hem aankondigt als zingende kraanmachinist. In de jaren daarvoor heeft Towers onder zijn eigen naam Leen Huijzer ook al een paar liedjes opgenomen in het Nederlands, maar zonder succes. In 1976 is het voor het eerst raak als It’s raining in my heart de Top 40 binnenkomt, later dat jaar gevolgd door het nummer dat zijn lijflied zal worden en zijn grootste hit zal blijven: You’ll never walk alone. Als Alarmschijf piekt het nummer op 5.

Anno 2013, op zijn 67e, kan Towers terugkijken op een prachtige carrière die nog niet eens afgelopen is. Grensverleggende spektakelshows in Ahoy, waarvan hij er meer dan 50 deed (vijf-tig!), zullen er niet meer komen. Toch weet Lee Towers zichzelf prima in de spotlights te houden. Zo verscheen dit jaar een documentaire over hem, kwam er een nieuw album uit (Sweet memories) en was hij één van de zangers van het veelsproken Koningslied. Ondanks alle kritiek bereikte hij daarmee bijna wat hem in zijn eentje met geen single of album is gelukt: een nummer 1-hit scoren. ‘De dag die je wist dat zou komen’ kwam in de Top 40 niet verder dan nummer 2.

gpleetowersOndanks dat is de man met de gouden microfoon ook een man met gouden platen. Eén van zijn grootste albumsuccessen was Country roads, dat in 1999 verscheen. Geen showtrappen en veren deze keer, maar cowboylaarzen en hooibalen. Het publiek smult van het uitstapje. Het zal zelfs zijn langstgenoteerde album worden: pas na een half jaar verdwijnt het uit de lijsten. Het nieuwe millennium begint met goed nieuws en een prachtige award: in januari 2000 blijken meer dan 50.000 exemplaren verkocht te zijn.

Dit bericht is geplaatst in awards. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *