JAMES BLUNT – All the lost souls (album)

JAAR: 2007
LAND: Nederland
STATUS: goud (50.000)
AAN: Q-Music

gpjamesbluntJames Blunt (echte naam: James Billier Blount) breekt in 2005 in Nederland door met You’re beautiful, dat een maand bovenaan staat in de Top 40. Het is dan nog niet zo lang geleden dat de zanger afscheid heeft genomen van zijn werkgever, het Britse leger. Het is niet meteen raak. De eerste single van zijn debuutalbum Back to Bedlam doet niks, maar You’re beautiful is niet van de radio te slaan. Een paar maanden later haalt ook de opvolger, Goodbye my lover, de top 10.

Hoe blijf je dan vervolgens op de radar? In 2006 en 2007 wordt Blunt een handje geholpen door Radio 538, dat respectievelijk Wiseman en 1973 uitroept tot Alarmschijf. Het nummer 1973 komt van het dan nog niet verschenen tweede album van Blunt; All the lost souls. Of 538 een bedankje heeft gekregen in de vorm van een award is niet bekend, maar de kans is groot: de collega’s van Q-Music in elk geval wel. Het album is al goud als het in september 2007 verschijnt.

gpjamesblunt1

Daarna dreigt de inmiddels 40-jarige singer-songwriter in de vergetelheid te raken. Twee singles floppen, maar in 2011 wordt Blunt opnieuw gelanceerd door Radio 538. Stay the night wordt zijn derde Alarmschijf en zijn vijfde top 10-hit. Inmiddels zit zijn carrière opnieuw in een dalletje. Van Blunts laatste drie singles haalde er geen een de Top 40.

Dit bericht is geplaatst in awards. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *