Ik ga op vakantie en ik neem mee…

eyeopenlogoDit artikel verscheen eerder op www.eyeopen.nl

Als we op vakantie gaan willen we eigenlijk niet aan geld denken. We laten de teugels vieren, willen grenzeloos kunnen eten en shoppen, en de schade? Die zien we thuis wel weer. Begrijpelijk maar jammer, want het buitenland biedt juist allerlei voordeeltjes en mogelijkheden. eyeOpen is je gids (fooi geven hoeft niet).

Ik ga op vakantie en ik neem mee… een iPad. Slimme keuze, want die is in Amerika goedkoper dan in Amsterdam. Maar zorg dat het een koopje blijft. Wie van buiten de EU Nederland invliegt, mag tot een bedrag van 430 euro spullen meenemen zonder daarover belasting te hoeven betalen. Met alleen die iPad (omgerekend 350 euro) in je koffer zit je dus goed, maar wie ook nog een paar nieuwe Nikes en wat T-shirts heeft ingepakt, betaalt alsnog belasting. Dag koopje!

Ook geliefde souvenirs bij vakantiegangers: drank en sigaretten. Qua hoeveelheden kun je die beter binnen de EU kopen dan erbuiten.  Kom je van ver, dan mag je maximaal 1 liter sterke drank en 1 slof sigaretten bij je hebben. Maar ben je ergens in de EU vertrokken, dan mag je van de douane op Schiphol doorlopen met 10 liter en 4 sloffen in de koffer.

Dit bericht is geplaatst in eyeOpen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *