HENK WESTBROEK – Westbroek (album)

gpwestbroekLAND: Nederland
JAAR: 1998
STATUS: goud (50.000)
AAN: Tijs Hofman (manager)

Met wie kan ik beter beginnen dan met mijn collega Henk Westbroek? Als de in Utrecht geboren zanger in 1991 stopt met Het Goede Doel gaat hij solo. De eerste albums Vrij uit 1992 en Voorjaar uit 1994 doen vrij weinig en leveren maar één bescheiden hit op: Waar ze loopt te wandelen komt in 1992 niet verder dan de 34e plaats van de Top 40. Zijn derde solo-plaat Westbroek lijkt geen beter lot beschoren. De eerste single Loods me door de storm komt in 1997 niet verder dan de Tipparade en wordt dus geen hit. Platenmaatschappij Mercury vindt het welletjes en laat Henk in een brief weten dat zijn contract niet verlengd wordt.

Dan gebeurt waar niemand rekening mee had gehouden. De tweede single Zelfs je naam is mooi, een ode aan Henks partner Julia, groeit langzaam maar zeker uit tot een enorme hit. Het zou maar liefst 33 weken in de Top 40 blijven staan, en één van de langstgenoteerde hits ooit worden. Daardoor begint ook het album te lopen en in 1998 wordt het bekroond met goud. Van deze cd komt in 1999 nog een derde single, het duet De laatste en de eerste met zangeres/presentatrice Nance. Dat nummer sneuvelt weer in de Tipparade.

Mercury smeekt Westbroek om terug te komen, maar hij weigert en stapt over naar Dino. In 1999 verschijnt het album De Hemel en in 2002 nog Evenbeeld. Met zijn manager Tijs Hofman heeft Westbroek dan inmiddels gebroken; de twee gaan met ruzie uit elkaar. Een andere ruzie wordt juist bijgelegd: Westbroek maakt het goed met Het Goede Doel-collega Henk Temming en sindsdien treden ze samen weer op. Daarnaast presenteert hij nog altijd een tv-programma op RTV Utrecht.

Deze award komt uit een Tilburgse sportschool, waar ze hem via-via in hun bezit hadden gekregen. Op mijn verzoek signeerde Henk hem op 13 april van dit jaar in zijn eigen kroeg in Utrecht; Stairway to Heaven. Omdat de lijst makkelijk uit elkaar kan, heb ik hem de krabbel aan de binnenkant laten zetten en niet op het plexiglas.

Dit bericht is geplaatst in awards. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *