Hai!

japancollageWeek 1 van 2012 was alvast een bijzondere: vakantie in Japan! We vlogen op oudejaarsdag en de champagne die KLM aan boord gerold had, plopte ergens boven Siberië. Toeps blijft heel januari nog voor werk. Ik moest na een dikke week alweer terug… ook voor werk.

Foto 1 is trouwens gemaakt vanaf de Tokyo Tower, een soort Eiffeltoren maar dan ietsje hoger.

Onze week begon met een aardbeving. We stonden in een menigte bij een tempel toen het ineens voelde alsof er een zware tank voorbij kwam rijden. De Japanners vonden het zelf trouwens niet zo schokkend. Die zijn ook wel wat gewend, natuurlijk.

Ze zijn trouwens ook beleefd. En vriendelijk. En stil. Niemand eet of rookt op straat, en in de metro wordt niet gebeld of geschreeuwd. Ik heb me geen moment onveilig of onwelkom gevoeld. Op roltrappen staat iedereen links, zodat je er rechts langs kunt. Ze zijn écht gek op Nijntje en Hello Kitty, snelle treinen, karaoke en wc-brillen die je kont schoonspuiten. En op hun eigenste mooiste berg met sneeuw, Mount Fuji (in de verte).

Toeps wist dat allemaal al, want die is al vaker in Tokyo geweest. Die wist dus ook dat er hele vette treinen rijden. Dit is bijvoorbeeld de Shinkansen, zeg maar TGV. Een soort sportsok, maar dan wel eentje met een moordend tempo. Een ritje is een belevenis op zich.

Ik keek mijn ogen uit, en at natuurlijk mijn buikje rond aan sushi. Het wordt voor je neus bereid, is in no-time klaar en smaakt hemels. En, besparingstip: de helft goedkoper dan in Nederland! Met zijn tweeën uit eten voor 25 euro is geen probleem, zelfs met een ongunstige koers (100 yen is momenteel bijna een euro).

Bekend terrein en toch ook weer niet was Disneyland. In Tokyo is alles mooier, schoner en rustiger dan in Parijs. Nergens barsten en nergens gekras van ‘Pablo was here’. Het park verkeert gewoon in topstaat. De rijen zijn overigens wel gewoon even lang.

Er valt nog veel meer te vertellen, over love hotels bijvoorbeeld, en over piratenschepen en over Kitkat met aardbeiensmaak… Gelukkig heeft Toeps ook een uitgebreide weblog met meer en andere Japan-avonturen. Hai!

Dit bericht is geplaatst in persoonlijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *