GRANT & FORSYTH – More country love songs (album)

JAAR: 1994
LAND: Nederland
STATUS: goud (50.000)
AAN: Cees van Leeuwen (manager)

Wat is de overeenkomst tussen Shocking Blue, de Dolly Dots, Berdien Stenberg en Grant & Forsyth? Alle acts hadden dezelfde manager: Cees van Leeuwen. En alle acts leverden hem goud en platina op uit binnen- en buitenland. Grant & Forsyth, de Common Linnets van de jaren ’90, deden het vooral in eigen land erg goed.

Julie Forsyth en Dominic Grant zaten eerst allebei in Guys ‘n’ Dolls, een Britse popgroep die tot 1985 bestond. Ze werden verliefd, stapten in het huwelijksbootje en gingen verder als een duo. Het was Peter Koelewijn die Tony Berk van Berk Music eind jaren ’80 voorstelde om een countryplaat met ze op te nemen, en zo geschiedde. Tussen 1990 en 1992 bereiken vervolgens niet minder dan vier countryalbums de hitlijsten: drie met lovesongs en eentje met kerstliedjes.

gpgrantandforsythIn de jaren daarna is de countrykoek nog lang niet op. In 1993 verschijnt het vijfde album More Country Love Songs, dat net als zijn voorgangers gretig aftrek vindt. In 1994 kunnen Koelewijn, Berk, Van Leeuwen en Grant & Forsyth zelf weer een flinke pluim op hun  cowboyhoed steken: het album is goud geworden (50.000 exemplaren).

Inmiddels is het alweer een tijdje rustig rond Julie en Dominic, die later in het Utrechtse Hollandsche Rading nog een eigen galerie zou beginnen. De agenda met optredens op de site van het duo is helemaal leeg. Het laatste hoogtepunt was een gastoptreden bij De Toppers in 2013, waar ze een countrymedley ten gehore brachten – uiteraard getooid met hoeden.

Dit bericht is geplaatst in awards. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *