Goud geld verdienen

panoramalogoArtikel verscheen eerder in Panorama 45 (9 november 2011)

Dankzij de Europese schuldencrisis bereikt de goudprijs record na record. Eind oktober werd voor 1 gram 38 euro betaald. Het kan dus de moeite lonen om die sieraden, tanden en munten van de hand te doen. Met de gouden tips van Panorama vangt u het meest.

Als u goud gaat verkopen is het belangrijk dat u de actuele goudprijs kent. Verder moet u weten wat u  aanbiedt. Hoeveel goud er in uw sieraad zit wordt aangegeven in procenten, die weer in karaat worden uitgedrukt. Honderd procent puur goud is 24 karaat, 75% is 18 karaat en de helft is 12 karaat. Hoeveel het is kunt u zelf zien aan keurtekens. Kijk op www.keurtekens.nl wat ze betekenen.

Als u een opkoper het idee geeft dat u er geen verstand van heeft, dan krijgt u zeker een (te) laag bod. Zorg daarom dat u ook exact weet hoe zwaar uw spulletjes zijn, zodat u niet geflest kunt worden door een verkeerd (nadelig) afgestelde weegschaal. Laat uw kostbaarheden altijd aan meerdere juweliers en opkopers zien, want de prijzen die ze bieden kunnen flink verschillen.

Opsturen naar een online opkoper kan ook. In tv-spotjes  van bijvoorbeeld Postal Gold wordt gehamerd op het eenvoudige concept: u stopt uw overbodige goud in een envelop en een paar weken later heeft u geld op uw rekening. Over bedragen wordt met geen woord gerept en dat is het addertje onder het gras. Het internet staat vol klachten van mensen die vinden dat ze te weinig hebben gekregen. Gelukkig weet u nu hoe u gouden zaken doet.

Dit bericht is geplaatst in Panorama. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *