FRANS BAUER & MARIANNE WEBER – De regenboog (single)

bauerweber1JAAR: 1997
LAND: Nederland
STATUS: platina (75.000)
AAN: Wout van Doleweerd (manager)

De Utrechtse artiestenmanager Wout van Doleweerd moet dolgelukkig zijn geweest met zijn platina single voor De regenboog van Frans Bauer en Marianne Weber. Niet alleen was zijn stadsgenote Weber zijn oogappel, awards gaven hem ook “oneindig veel meer voldoening dan geld”, is te lezen in een interview op Voetspoor.nl uit maart 2004. Van Doleweerd begint zijn carrière als schoenmaker en richt in 1991 Dutch Artist Management op. Hij wordt uiteindelijk manager van een hele rits artiesten, onder wie Jody Bernal, Corry Konings en Wolter Kroes. Zijn allereerste artiest is echter de hitloze maar talentvolle Marianne Weber, die hij vanaf het prille begin beschouwt als de nieuwe koningin van het levenslied, en met wie hij “in zijn hart een contract voor het leven heeft”.

Het hoogtepunt komt in 1997, als de dan 41-jarige Weber met slechts vier hits op haar naam een album opneemt met ene Frans Bauer. De goedlachse Brabander (nog maar 23) heeft dan al negen keer de hitlijst gehaald. De single De regenboog vliegt -ondanks een radioboycot- naar nummer 1 en houdt het daar drie weken vol. Ondertussen bestellen ruim 300.000 mensen het album Frans Bauer & Marianne Weber, waarmee het net gevestigde record van Marco Borsato’s De waarheid alweer uit de boeken kan. De tweede single van het album, Eens schijnt weer de zon, schopt het tot nummer 4 en daarna gaan de twee weer hun eigen weg.

bauerweber

Bauer en Weber zoeken elkaar later nog een paar keer op. Ze maken samen nog drie albums, waaronder een kerstalbum. Nog twee duetten halen de Top 40: in 2000 verschijnt Wat ik zou willen, en in 2008 schopt Als ik met jou op de wolken zweef het nog tot de top 10. De twee lijken dikke vrienden, maar als we Story in 2013 moeten geloven was dat maar schijn. Volgens het blad vond Marianne Frans maar ongezellig: “Als je met iemand zoveel succes hebt wil je na een concert wel eens even nagenieten met een borrel of even bellen, en dat miste ik bij hem. We hebben nooit ruzie gehad, maar ik denk dat Frans het met me eens is als ik zeg dat er weinig is dat ons bindt.”

kroesendoleweerdOok met Wout van Doleweerd en zijn bedrijf loopt het niet goed af. De manager wordt  ernstig ziek en overlijdt in 2006 in het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Zijn Dutch Artist Management wordt voortgezet, maar gaat eind 2010 failliet.

Van Doleweerd met een andere oogappel, Wolter Kroes

Dit bericht is geplaatst in awards. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *