About

Persoonlijke en onafhankelijke website van Maarten Steendam (Arnhem, 1979), waar ik werk en privé niet altijd gescheiden hou.

Eerst maar over het werk. Sinds 1 oktober 2013 ben ik één van de gezichten van Telegraaf TV met nieuws, de Financiële Telegraaf (DFT) en Privé. Daarvoor heb ik 13 jaar bij RTV Utrecht gewerkt, waarvan de laatste jaren als nieuwslezer op Radio M Utrecht en als presentator van het nieuwsmagazine U Vandaag op televisie.

De eerste stapjes in de wereld van het nieuws zette ik op mijn 12e, toen ik een buurtkrantje uitgaf dat ik aan iedereen probeerde te slijten. Het jongerenprogramma van de lokale omroep van De Bilt zag er in 1994 wel een interview in, en vervolgens bleef ik jaren hangen. In 2000, toen ik bij de NS telefonisch reisinformatie verstrekte aan mensen die naar het buitenland wilden, werd ik uitgenodigd door Radio M. Nadenken hoefde niet.

Behalve van nieuws hou ik ook erg van geldzaken. Ik zou er wel een boek over kunnen schrijven, en dat deed ik dan ook. Jong en Schuldig verscheen eind 2006. Ik schreef ook over geld voor eyeOpen en voor weekblad Panorama, en ik werkte mee aan meerdere boeken van besparingsdeskundige Marieke Henselmans.

Qua privé woon ik in een 6-onder-1-kapwoning, hou ik van sushi en Nederland(s), ben ik a-sportief met uitzondering van hardlopen, en verplaats ik me in een oude maar comfortabele Mercedes (liefkozend: “taxi”). Als het kan probeer ik mijn hypotheek af te lossen en mijn verzameling gouden platen uit te breiden. Geen geweldige combinatie, maar goed, daarom staat er ook ‘probeer’.