ABBA – 25 Jaar na Waterloo (album)

JAAR: 2007
LAND: Nederland
STATUS: dubbel platina (200.000)

Over een paar weken is het 40 jaar geleden dat ABBA voor Zweden het Eurovisie Songfestival wint. Met Waterloo uit 1974 is de naam van de band meteen overal gevestigd, al is het niet de eerste hit voor Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad: in 1973 staan ze al in de Nederlandse Top 40 met Ring ring.

gpabbaHet is het begin van een lange, megasuccesvolle reeks albums en singles. Na het einde van de groep in 1983 wordt hun muziek op verschillende momenten weer erg populair. Denk bijvoorbeeld aan de musical Mamma Mia!, maar ook aan de vele verzamelalbums die in de loop der jaren op de markt worden gebracht.

In 1999, als de Songfestival-winst 25 jaar geleden is, wordt ABBA herdacht met een special verzamelaar met de grootste hits van de groep in Nederland. De cd 25 Jaar Na Waterloo telt 19 tracks, waaronder Dancing queen, Thank you for the music, S.O.S., Super trouper, Money money money, Take a chance on me en uiteraard Waterloo.

Ondanks dat de groepsleden hoge bedragen geboden hebben gekregen voor een nieuw, gezamelijk optreden, is ABBA nooit meer samen op het podium verschenen.

Dit bericht is geplaatst in awards. Bookmark de permalink.

2 Responses to ABBA – 25 Jaar na Waterloo (album)

  1. Hosting Italia schreef:

    Another pointless, though ,cheap,budget priced collection of some ABBA’s best known songs coupled with a few album tracks.

  2. ipfan.info schreef:

    Vind ik deze cd leuk? I Do I Do I Do, Gimme gimme dit Super Trouper Album, natuurlijk heb ik m al, en deze is zeker je money money waard. Als je hier op gaat swingen voel je echt een Dancing Queen. Dus ik zal zeggen aan de ABBA liefhebbers, Take A Chance op dit album! groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *