WIBI SOERJADI – A touch of romance (album)

JAAR: 1997
LAND: Nederland
STATUS: platina (100.000)
AAN: De Bijenkorf

Er zit tegenwoordig weinig muziek meer in de nieuwsberichten over Wibi Soerjadi. Vreemde en negatieve verhalen over de pianist uit Zeist zijn in de meerderheid: over brandende paardendekens in de kofferbak van zijn auto, over fans met kaartjes die hij laat stikken voor het hek van zijn huis, en over een karate-achtig optreden in nachtelijk Amsterdam waarbij hij meerdere belagers van zich af weet te schudden.

wibiZonde, want we leren Soerjadi kennen als wonderkind. In 1985 wint hij op 15-jarige leeftijd het Prinses Christina Concours. Als hij klaar is met school en conservatorium verschijnt in 1996 zijn eerste echte album: A Touch Of Romance. De cd staat ruim een half  jaar in de albumlijsten en haalt bijna de top 10. Een knappe prestatie voor een klassiek album, die Wibi in het vervolg van zijn carrière niet meer zal weten te evenaren.

In 1997 blijkt dat het 100.000e exemplaar verkocht is door De Bijenkorf. Platenmaatschappij PolyGram Classic & Jazz verrast het warenhuis met dit aandenken. Een leuk aardigheidje, maar geen officiële gouden plaat: de penning van de NVPI ontbreekt.

In 2014 komt deze plaat onder de virtuele hamer bij de Nederlandse veilingsite Catawiki. Het wordt het lachertje van de avond: de hoogste bieder heeft er een schamele 35 euro voor over.

Dit bericht is geplaatst in awards. Bookmark de permalink.